Andre lån

Forbrukslån

Det finnes andre varianter som også kan være gode alternativer når du skal kjøpe deg noe. Forbrukslån er et lån som du kan få uten at du trenger å gi sikkerhet. På denne måten kan du kjøpe ting som banken kanskje ikke vil gi deg lån til. Du får ikke så mye i lån når du låner penger på denne måten, men noen ganger er 500.000 kroner eller mindre alt du trenger for å kjøpe deg en campingvogn eller en hytte. Det finnes mange hytter som kan kjøpes for under 500.000 kroner som kanskje ikke er bankens beste venn.

Penger som byttemiddel

Lån er noe vi alle bruker fordi det hjelper oss til å gjøre ting vi ellers ikke hadde hatt råd til å gjøre. Penger er sånn sett et hjelpemiddel til å få det man trenger. Uten penger kan du ikke kjøpe deg det du trenger. Penger er et byttemiddel om du vil. Noen gir deg penger for at du skal bruke din tid på det de vil og så får du da penger for dette. Når du bruker penger gjør du det på samme måte. Om du ikke har pengene så kan du låne dem og du må bruke litt av din tid hver eneste dag for å få nok penger til å betale tilbake banken.

Huslån

Når du kjøper hus er det vanlige at man låner penger til å kjøpe huset. Når du låner penger får du dem etter en prosess med banken. Det er ganske greit og krever ikke for mye. Du må ha en ryddig økonomi og en grei inntekt. Hvor mye du trenger spørs veldig på hvor mye du trenger til å kjøpe ditt favoritt hus. Leter du på rett sted kan det hende at du ikke trenger så veldig mye. Pass bare på at du har gjort litt grunnarbeid slik at du vet hvor mye penger du trenger og slik at du vet sånn ca hva du trenger å kjøpe. Du trenger ikke å vite nøyaktig hva du vil ha, men det er viktig at du vet litt om prissjiktet du ser på. Banken vil gi deg en viss ramme, som for eksempel at du kan kjøpe inntil 5 millioner kroner. Da vet du også hvordan dette påvirker din økonomi, og samtidig hvordan du kan holde økonomien flytende med et slikt lån.

Byggelån

Om du ikke liker det du ser på markedet eller at du kanskje mener at du kan få en bedre pris på det du ønsker deg ved at du bygger selv er ikke dette noen problem. Du kan fint gå til banken din å få et lån som betaler for byggearbeider og annet. Det fine med det som kalles byggelån er at du kan bygge som du vil og så blir det konvertert til et huslån når alt er ferdig og godkjent. På denne måten får du den lave renta igjen etter at huset er ferdig.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *