Hvordan velge maleri til hjemmet

Maleri til hjemmet

Å pynte i hjemmet er noe som alle par og familier gjør i løpet av livet, enten når man flytter til en ny leilighet eller bare føler at man trenger en forandring hjemme i form av å fornye og friske opp interiøret.

I dag finnes det mange gallerier over hele verden, og du må selv finne ut hvilket maleri som passer på dine vegger. Det som er viktig er at maleriet passer inn blant de andre møblene i området du ønsker å ha maleriet. Et bilde som ser flott ut i stuen passer kanskje ikke inn på soverommet eller i gangen. Derfor ønsker jeg å forklare hvordan du kan finne det perfekte maleriet:

Malerier til stue

Stuen er hjertet i et hjem, og det er derfor viktig å finne et maleri som matcher med stuen. Det er fremdeles viktig at bildet passer inn med møblene og at du finner riktig plassering. For å bevare harmonien i rommet er det viktig at alle bilder du ønsker å kjøpe passer inn farge- og stilmessig. For eksempel, hvis du har en stue med sort sofa og lyse nøytrale vegger, så vil enhver farge du velger passe inn. Følg personligheten din og den vil fortelle deg hvilke fargekontraster du kommer til å like på veggen. Dersom du er en energetisk person vil du kanskje like sterke farger som gul, som kan gi en ekstra kontrast mot den sorte sofaen på den hvite veggen. En annen mulighet er gråbrune farger, som kan gi en mer avslappende atmosfære.

Noe annet som jeg virkelig liker er å ha en hvit sofa med hvit eller grå vegg, som kan matche med gule eller røde farger.
Liste over fargekombinasjoner (slik at du kan se hvilke farger på malerier som passer inn i stuen)
* Hvit – passer med alt (nøytral farge), men spesielt med blå, rød og sort
* Grå – passer inn med rød, lilla, rosa og blå
* Rosa – passer med brun, hvit, grå, turkis og lyseblå
* Rød – passer med gul, hvit, blå, grønn og sort
* Brun – kan kombineres med kremhvit, rosa, brun og grønn
* Oransje – passer med blå, lilla, hvit og sort

* Gul – passer med blå, lilla, grå og sort
* Grønn – passer med brun-gull, oransje, gul, brun, grå, kremhvit og sort
* Turkis – passer med rød, kirsebær, gul, brun, kremhvit og mørk lilla
* Lilla – passer med oransje, rosa, mørk lilla, oliven, grå, gul and hvit
* Sort – nøytral farge og passer inn med gul, rosa, hvit, rød and oransje

Store malerier

moderne malerier

Etter å ha gått gjennom hvilke farger som passer til ulike steder og vegger, vil vi ta en kikk på størrelse på maleriene, som er vel så viktig.

Proporsjon mellom maleri, stue og bord er veldig viktig, og er noe som virkelig kan sette prikken over i-en.
Når det kommer til stuen anbefaler jeg store malerier som kan fylle ut tomrommet over en sofa eller et bord. Standard lengde på sofaer er 160 cm, så jeg pleier å anbefale malerier som er 120 cm brede, slik at det er 20 cm igjen på hver side av sofaen. Generelt vil jeg anbefale at man lar det være 20 cm til overs på hver side av en sofa eller bord.
Husk at størrelsen på maleriet er viktig, og at større bilder vil gi oss mer plass i stuen!

Moderne malerier

 

Ballerina maleri

La oss igjen tenke gjennom hvordan man velger ut et maleri. Jeg mener at et maleri bør være et originalt håndlaget kunstverk, og ikke bare et bilde eller print som man kan finne i tusenvis av hjem og kontorer. Moderne malerier inneholder kreativitet, følelser og personligheten til kunstneren som skapte dem.
Før du velger deg ut et moderne maleri bør du tenke over om du ønsker noe som kun skal fylle en plass på veggen og ikke har noe personlighet, eller et kunstverk fylt med personlighet og som vil passe inn og forbedre det du ønsker å oppnå.

Hvor man kan kjøpe malerier til stue

Du har nå fått informasjon om malerier og hvordan man bør kombinere dem med møbler og farger. Husk at størrelsen på maleriet må tilpasses. Dersom du har en stor og tom vegg behøver du et stort maleri for å fylle veggen.

Jeg anbefaler alltid et stort utvalg gallerier. Først og fremst vil jeg anbefale mitt eget kunstgalleri.
Klikk her for å se bilder og kunstverk jeg har designet og laget.
Hvis du ikke fant det du var på utkikk etter, kan du gjerne ta en titt på galleriene nedenfor (som jeg elsker)

* www.akkaart.com – Et internasjonalt galleri som har oljemalerier fra hele verden til rimelige priser. Galleriet spesialiserer seg på moderne malerier og bymalerier fra hele verden.
Prisnivå – NOK 2000 – 10000
* www.artfinder.com – Et stort galleri som kombinerer malerier, bilder og mange stiler og artister fra hele verden, inkludert fra Norge.
Prisnivå – NOK 1500 – 30000

* www.oslonowhere.com – Moderne galleri med norske kunstnere
Prisnivå – 2500 – 100000 NOK

* www.saatchiart.com – Et av de største galleriene på nett, tilbyr et stort utvalg kunstnere fra hele verden.
Her kan du finne alle slags typer kunst
Prisnivå – 3000 – 100000+ NOK

 

Dana Levin – Digital kunstner

 

7 likes
Prev post: 10 Grunner til å Kjøpe KunstNext post: Hvordan velge ut moderne malerier til stue

Related posts