Hvordan velge ut moderne malerier til stue 

Hvordan velge ut moderne malerier til stue 

 

 

Før du kjøper et moderne maleri til din stue må du sørge for at det passer inn med interiøret. 

 

Når du finner den perfekte kunsten å ha på veggen kommer det til å forbedre ditt interiør, men hvordan kan du forsikre deg om at kunsten du har på veggen ikke skiller seg ut fra resten av møblene dine? 

 

Her er en kort oversikt som kanskje kan hjelpe deg med å ta et bedre valg:  

New York maleri

 

VELGE MALERI ETTER STØRRELSE 

Før du kjøper et maleri å ha i stuen bør du tenke på hvor mye plass du har tilgjengelig på veggene. Tenk på hvilke steder som føles tomme og bruk dette for å finne ut hvilken størrelse ditt neste maleri burde ha. 

 

På større plasser, som over en sofa, kan du ha et større kunstverk.Mindre verker passer best på mindre steder, som i en trappegang. 

 

Her er en liste over de vanligste størrelsene på malerier: 

 

 

Stort moderne maleri : 

abstrakt maleri

 

I denne kategorien finner vi malerier fra 100 cm til 250 cmog størreDisse passer best på store og tomme steder, som over en sofa eller i en gang. Tenk igjennom nøye hvilken påvirkning et stort maleri vil ha på rommet, hvilke farger som passer inn og er i balanse med atmosfæren. Store moderne malerier kan koste fra 500 $ til 5000 $, og kanskje enda mer. Vennligst vær forberedt på å betale en del dersom du ønsker å ha et oversized kunstverk i stuen. 

En annen ting du må ta i betraktning før du kjøper store malerier på nett er fraktkostnadene. Generelt så er det dyrere jo større maleriet er. (Noen gallerier på nett tilbyr gratis frakt, jeg anbefaler at du oppsøker disse galleriene 🙂 ) 

 

 

Middels store malerier  : 

abstrakt maleri av ansikt

 

Kunstverk som er fra 80 til 100 centimeter lange, og kan passe sammen med små eller mindre verker.Dette er den vanligste størrelsen å velge dersom du har en ledig plass som ikke er et av hovedområdene i husetslik som i en trappegang eller andre sidevegger i huset.   

Et maleri i denne størrelsen gjør mindre ut av seg enn et større kunstverk, og du er derfor mer fri til å velge et maleri som du liker uten å tenke så mye på hvilke farger det har. 

Disse maleriene kan ha svært forskjellige priser, alt fra 200 til 1500. 

 

Små malerier: 

ballerina maleri

 

Malerier som er 60 til 70 centimeter i lengdenNoen av disse kan stå alene, andre passer best å ha sammen i en gruppe. En gruppe kan være på to eller flere malerier som passer sammen i harmoni. Husk på proporsjonene når du skal sette opp middels store malerier. 

Disse maleriene har en prisgruppe på 100$  500$. 

 

 

 

נIG 

נIG 

נIG 

 

 • JOBB MED FARGER I STUEN DIN 

 

 • Å kjøpe kunst med farger som matcher fargene du allerede har i stuen vil skape en harmonisk atmosfære. For å oppnå dette bør du sørge for at minst en av fargene i maleriet også går igjen i dekoren rundt.  

 

 • Dersom du ønsker tips til hvordan å sette farger sammen kan du klikke her 

Det beste utgangspunktet er å ha basisfarger som sort, hvit og grå, da kan du velge omtrent hvilke som helst andre farger.  

 

Dersom du vil vite hvordan man matcher farger, vennligst klikk her for en full oversikt over farger og hvordan de passer sammen.  

 

 • Husk på at jo større maleriet er, jo viktigere er det å velge riktige farger. 

 

 

 

Stil på maleriet 

 

 • Etter at du har bestemt deg for hvilke farger du skal ha, må du nå finne ut hvilken stil på maleriet du ønsker deg. 

 • Her er en liste over moderne typer malerier : 

 

Abstrakte malerier –  Dersom du liker farger og non-figurativ kunst kan dette være perfekt for deg. Dersom du ønsker å se eksempler på abstrakt kunst klikk her:https://www.pinterest.com/ajstant/abstract-wall-art/ 

 

Malerier av landskap – Dersom du elsker natur og landskap vil dette være en bra match for deg. Dersom du ønsker å se eksempler på malerier av landskap klikk her:https://www.etsy.com/il-en/market/landscape_wall_art 

 

Bybildemalerier – Dersom du vil ha et bilde av New York eller London er denne stilen for deg. Dersom du vil se eksempler på kunstverk med bilde av byer klikk her:https://akkaart.com/city-scape/ 

 • .   

 • Figurative malerier  Denne stilen passer for de som liker bilder av figurer, som av en kvinne eller en kropp. Dersom du ønsker å se eksempler på figurativ kunst klikk her:https://fineartamerica.com/art/figurative 

 • Nakenmalerier – Denne stilen passer best i soverom og for de som liker naken og erotisk kunst. 

 

 

LA OSS OPPSUMMERE 

 

Det finnes ingen regler for hvordan du skal innrede dine rom og velge dine malerier, men det du velger må representere deg selv. Du skal ikke være nødt til å gå på akkord med ditt moderne maleri for noen andre. 

Så lenge rommene dine ikke er for overfylte eller veggene er for nakne, så kommer kunsten din til å se bra ut. Om ikke for alle andre, så for deg! 

Disse retningslinjene er her for å hjelpe deg med å forsikre deg om at ditt kunstverk ser proporsjonalt ut og henger sammen med resten av rommet. 

Pass på at maleriet er minst 15 cm over kanten på møblene, med mindre det står direkte oppå et bord eller hylle. 

 

 • Test ut med å kjøpe større verker først, og jobb deg deretter ned til mindre kunstverk som kan komplementere de store verkene og resten av interiøret.  

 • Hold deg til et generelt tema, men husk på at det ikke trenger å være satt i stein og du kan endre på dette ettersom hvilket rom du er i. 

 •  

Små kunstverk kan ikke fylle opp store steder. Kjøp enserie med flere bildereller en kombinasjon av mindre og større bilder. Du kan også lage et rutenett flere mange små bilder. 

Gå ut fra en stil du liker og velg bilder ut fra denne. 

Bruk fargerike maleriertil å lyse opp et rom. 

 • Tenk på hvor mye naturlig lys det er i rommet. 

 • Ha bilder på tomme vegger, slik som i enden av en gang, eller steder med tomrom 

 

Vet du hva som blir det neste moderne maleriet du skal kjøpe? 

Moderne malerier kan skape en unik stemning i et rom, og gjøre at et hus føles som et hjem. Bruk dette til å finne det perfekte kunstverket. 

 

 

Summary
13 likes
Prev post: Hvordan velge maleri til hjemmetNext post: Hvordan du maler det perfekte New York maleriet

Related posts